MACEDONIA - Titanium Distributor & Stockist

We are a leading global distributor & stockist of Titanium, and pioneers in bringing through online shop titanium alloys and specialty materials with corrosion resistance, heat resistance, high strength and other critical properties. Our online shop www.ti-shop.com carry the widest range of sizes and grades in Wire / Bar / Rod / Sheet / Plate / Foil / Tube / Pipes.

We serve wide range of customers in various industries including, Universities, Research laboratories, Fabricators, Aerospace, Medical Implants, Motorsport, Prototyping, Chemical processing Plants, Oil & Gas, Food processing.

Our specialty is in selling small quantities. We also offer larger quantities at attractive prices with short delivery time. 

 

Ние сме водечки глобален дистрибутер и порачате на Титан, и пионери во тоа преку онлајн продавница легури на титаниум и специјализирани материјали со отпорност на корозија , отпорност на топлина , висока јачина и други важни својства. Нашата онлајн продавница www.ti-shop.com извршување на најширокиот спектар на големини и оценки во Жица / Бар / Род / Лист / Плоча / фолија / цевка / цевки.

Ние им служи на широк спектар на клиенти во различни индустрии вклучувајќи универзитети, истражувачки лаборатории, Fabricators , воздушната, медицински импланти, мотоспортот, Текара , хемиски постројки за обработка, нафта и гас, преработка на храна.

Наша специјалност е во продажба на мали количини. Ние исто така нудиме поголеми количини по атрактивни цени, со краток рок на испорака .

Grade

Carbon
Max

Oxygen
Max

Nitrogen
Max

Iron
Max

Al

V

Pd

Mo

Ni

Hydrogen
Max

Grade 1 
UNS R50250
Ti W.Nr. 3.7025

0.08

0.18

0.03

0.2

         

0.015

Grade 2 
UNS R50400
Ti W.Nr. 3.7035

0.08

0.25

0.03

0.3

         

0.015

Grade 3
UNS R50550
Ti W.Nr. 3.7055

0.08

0.35

0.05

0.3

         

0.015

Grade 4
UNS R50700
Ti ASTM ASME

0.08

0.40

0.05

0.5

         

0.015

Grade 5 (Ti6Al4V)
UNS R56400 Ti6Al4V
W.Nr. 3.7165

0.08

0.20

0.05

0.4

6.0 

4.0

     

0.015

Grade 7
UNS R52400
Ti-Pd W.Nr. 3.7235

0.08

0.25

0.03

0.3

   

 0.20

   

0.015

Grade 9
UNS R56320
Ti36Al2.5V Ti-3-2.5

0.05

0.12

0.02

0.25

3.0 

2.5 nbsp;

     

0.015

Grade 12
UNS R53400
Ti-0.8Ni-0.3Mo
W.Nr. 3.7105

0.08

0.25

0.03

0.3

     

 0.3

 0.8

0.015

Grade 23
UNS R56401
Ti6Al4V Eli Low Oxygen Medical Grade

0.08

0.13

0.03

0.25

6.0 

 4.0

     

0.0125